Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejCeviche to pochodząca z Ameryki Południowej, bardzo oryginalna dla naszej strefy klimatycznej potrawa, przyrządzana z surowej ryby, marynowanej wcześniej w soku z cytrusów. Najczęściej przygotowuje je się z łososia, jednak tym razem Michel Moran postawił na okonia morskiego, który idealnie nadaje się jako składnik główny tej egotycznej przystawki.
Przygotowanie ceviche należy zacząć od wyboru świeżej, dobrej jakości ryby. Powinniśmy sprawdzić, czy nie ma mętnych oczu i czy skrzela są odpowiednio ukrwione. Rybę dobrze jest pokroić na równe kawałki, dzięki czemu białko zetnie się równomiernie we wszystkich kawałkach w momencie zetknięcia się z sokiem z limonki. Nie można zapomnieć też o pozostałych dodatkach, które idealnie dopełnią smak tego dania.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej