Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejCarpaccio najczęściej kojarzy się z cienko pokrojonym mięsem wołowym. Na fali popularności carpaccio powstały różne jego wersje - carpaccio z ryb, warzyw i owoców, ale także z różnego rodzaju mięs.
Historia potrawy sięga lat 50. XX wieku, kiedy hrabina Mocenigo poinformowała właściciela lokalu o tym, że lekarz kazał jej jeść jedynie surowe mięso. Właściciel baru przygotował potrawę z surowych płatów mięsa, nazywając je nazwiskiem malarza Carpaccio, z którym kojarzyła mu się potrawa.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej