Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejCarpaccio najczęściej kojarzy się z cienko pokrojonym mięsem wołowym. Na fali popularności carpaccio powstały różne jego wersje - carpaccio z ryb, warzyw i owoców, ale także z różnego rodzaju mięs.
Historia potrawy sięga lat 50. XX wieku, kiedy hrabina Mocenigo poinformowała właściciela lokalu o tym, że lekarz kazał jej jeść jedynie surowe mięso. Właściciel baru przygotował potrawę z surowych płatów mięsa, nazywając je nazwiskiem malarza Carpaccio, z którym kojarzyła mu się potrawa.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej