Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejWątróbkę najczęściej przyrządza się z cebulką albo jabłkiem. Można inaczej? Oczywiście! Dzisiaj Michel Moran pokazuje, jakie owoce najlepiej wydobędą z wątróbki jej smak i aromat.
Wątróbka drobiowa to jeden z najpopularniejszych podrobów. Cenimy ją przede wszystkim za bardzo charakterystyczny smak, a także specyficzną konsystencję. Zawiera między innymi żelazo i witaminę B12. Każdy jednak wie, że wątróbkę podaje się zawsze z czymś. A jako że Michel Moran nie boi się małego szaleństwa w kuchni, to zdecydował się przyrządzić ją z owocami. Do tego dodaje między innymi miód, ocet i czerwone wino – nietrudno się domyślić, że będzie to danie oryginalne. Wszystkich, którzy chcą się dowiedzieć, jakich przypraw powinno się do niego użyć, jak długo smażyć poszczególne składniki i co dodać do ziemniaków purée, zapraszamy do śledzenia odcinków VII sezonu Doradcy Smaku w telewizji TVN!
Przepis znajduje się TUTAJ
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej