Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejWątróbkę najczęściej przyrządza się z cebulką albo jabłkiem. Można inaczej? Oczywiście! Dzisiaj Michel Moran pokazuje, jakie owoce najlepiej wydobędą z wątróbki jej smak i aromat.
Wątróbka drobiowa to jeden z najpopularniejszych podrobów. Cenimy ją przede wszystkim za bardzo charakterystyczny smak, a także specyficzną konsystencję. Zawiera między innymi żelazo i witaminę B12. Każdy jednak wie, że wątróbkę podaje się zawsze z czymś. A jako że Michel Moran nie boi się małego szaleństwa w kuchni, to zdecydował się przyrządzić ją z owocami. Do tego dodaje między innymi miód, ocet i czerwone wino – nietrudno się domyślić, że będzie to danie oryginalne. Wszystkich, którzy chcą się dowiedzieć, jakich przypraw powinno się do niego użyć, jak długo smażyć poszczególne składniki i co dodać do ziemniaków purée, zapraszamy do śledzenia odcinków VII sezonu Doradcy Smaku w telewizji TVN!
Przepis znajduje się TUTAJ
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej