Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejKaczkę najczęściej przygotowujemy na święta lub uroczyste okazje. Mówiąc wprost, ten rodzaj mięsa serwujemy w swoich domach zdecydowanie za rzadko. Jest w końcu pyszne i delikatne w smaku, bez wątpienia urozmaici nasze codzienne menu.
Kaczka zazwyczaj podawana jest z owocami. Wiele osób uważa, że najlepiej smakuje na słodko - z jabłkami, ale znajdą się i tacy, którzy to mięso wolą w wersji wytrawnej. Michel Moran postawił na zróżnicowane dodatki i przygotował pyszne udka z kaczki z włoską kapustą, marchewką, cebulą i oczywiście jabłkiem. To danie smakuje naprawdę rewelacyjnie i jestem pewien, że zachwyci nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej