Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejDzisiaj Michel Moran przygotowuje coś naprawdę wyjątkowego. Schab cielęcy podany z kurkami to prawdziwy rarytas, po prostu coś pysznego!
Najpierw smażony, a potem zapiekany w piekarniku schab dzięki przyprawom i innym dodatkom nabiera apetycznego smaku i koloru. Świetnie pasują do niego aromatyczne kurki w sosie śmietanowym. Do tego najpierw gotowane, a potem pieczony ziemniaki, oczywiście z masłem! Warto wspomnieć, że cielęcina jest uważana za lekkostrawne i chude mięso. Ma też wysoką wartość odżywczą dzięki dużej zawartości białka. Do tego jest jeszcze bardzo smaczna! A już na pewno jeśli przyrządzi się ją według przepisu Michela Moran! Kurek chyba nie trzeba dodatkowo reklamować, każdy zna ich niepowtarzalny aromat i wie, jak wzbogacają smak wszelkich potraw. Smacznego!
Przepis znajduje się TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej