Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejNazwa gatunkowa ryby, którą przyrządza Michel Moran to sandacz pospolity. Brzmi zwyczajnie? Może i tak, ale gwarantuję Wam, że smakuje naprawdę niepospolicie!
Sandacz charakteryzuje się bardzo delikatnym, chudym mięsem. Nie przez przypadek cieszy się tak ogromną popularnością w naszej kuchni. Jest też cennym źródłem kwasów omega-3 i białka. Wielkiej oryginalności daniu dodaje chutney, czyli warzywny, słodko-ostro-kwaśny sos dodany do dania. Michel Moran sam wspomina – często dodatkiem do ryby są ziemniaki, oczywiście, są bardzo smaczne, ale może warto urozmaicić naszą kuchnię? Zobaczcie, jak przyrządzić to wyjątkowe danie! Zapraszamy do oglądania Doradcy Smaku w telewizji TVN!
Przepis znajduje się TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej