Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejMając więc ochotę na coś lekkiego i pysznego możecie z powodzeniem wypróbować przepis na rybę pod solną pierzyną. Jej największym atutem jest to, że praktycznie robi się sama.
Wystarczy doprawić ją tymiankiem, rozmarynem i nafaszerować plastrami cytryny, po czym otulić solną pierzynką z dodatkiem białka. Wystarczy jej 20 minut w piekarniku! Smak tak przyrządzonej ryby będzie świetny i nie obawiajcie się, że będzie za słona. Skóra ryby stanowi idealną izolację dla mięsa przed przesoleniem. Zostały już tylko warzywne dodatki z patelni i obiad gotowy!
Cały przepisu TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej