Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejLubicie warzywa na ciepło? Z pewnością przypadnie Wam do gustu francuski ratatouille. Ratatuj po polsku, czy ratatouille po francusku, znamy z kuchni prowansalskiej.
Ratatuj to nic innego jak gulasz warzywny z cukinii, bakłażana, pomidorów, papryki i cebuli. Przygotowuje się go bez mięsa. Podobną potrawą w kuchni włoskiej jest np. pepperonata.
Może być podawany jako główna potrawa, ale również jako dodatek do mięs. W dzisiejszym odcinku proponuję polskie ratatuj z polską wersją włoskiej bruschetty. Teoretycznie wszystkie składniki powinno się przyrządzać osobno, ale jeśli zależy nam na czasie, śmiało możemy usmażyć wszystko razem.
Cały przepis dostępny tutaj.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej