Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejLubicie warzywa na ciepło? Z pewnością przypadnie Wam do gustu francuski ratatouille. Ratatuj po polsku, czy ratatouille po francusku, znamy z kuchni prowansalskiej.
Ratatuj to nic innego jak gulasz warzywny z cukinii, bakłażana, pomidorów, papryki i cebuli. Przygotowuje się go bez mięsa. Podobną potrawą w kuchni włoskiej jest np. pepperonata.
Może być podawany jako główna potrawa, ale również jako dodatek do mięs. W dzisiejszym odcinku proponuję polskie ratatuj z polską wersją włoskiej bruschetty. Teoretycznie wszystkie składniki powinno się przyrządzać osobno, ale jeśli zależy nam na czasie, śmiało możemy usmażyć wszystko razem.
Cały przepis dostępny tutaj.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej