Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPizza - uwielbiany na całym świecie włoski placek podbija również moją kuchnię. Lubię pizzę za to, że jest prosta w przyrządzeniu, a przy tym wychodzi wyśmienita w smaku. Zdradzę Wam mój sekret - najważniejsze w pizzy są świeże składniki i dobra mąka. Im mniej składników, tym lepiej - liczy się smak, a Włosi łączenie prostych smaków opanowali do perfekcji.
Pizza kojarzy się nam z włoską kuchnią, ale jej początki sięgają czasów starożytnej Grecji, gdzie po raz pierwszy wypiekano okrągłe, płaskie placki, które skrapiano oliwą z oliwek i posypywano ziołami. Dzięki swojej popularności dotarły na południe, gdzie zaczęto dodawać do nich pomidory. Tam też po raz pierwszy zaczęto nazywać je "pizza".
Przepis znajduje się TUTAJ.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej