Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejPizza - uwielbiany na całym świecie włoski placek podbija również moją kuchnię. Lubię pizzę za to, że jest prosta w przyrządzeniu, a przy tym wychodzi wyśmienita w smaku. Zdradzę Wam mój sekret - najważniejsze w pizzy są świeże składniki i dobra mąka. Im mniej składników, tym lepiej - liczy się smak, a Włosi łączenie prostych smaków opanowali do perfekcji.
Pizza kojarzy się nam z włoską kuchnią, ale jej początki sięgają czasów starożytnej Grecji, gdzie po raz pierwszy wypiekano okrągłe, płaskie placki, które skrapiano oliwą z oliwek i posypywano ziołami. Dzięki swojej popularności dotarły na południe, gdzie zaczęto dodawać do nich pomidory. Tam też po raz pierwszy zaczęto nazywać je "pizza".
Przepis znajduje się TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej