Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejWykwintna klasyka, której nie powstydzi się żaden szanowany szef kuchni. Soczysta kaczka i oryginalne purée z groszku - brzmi rewelacyjnie!
Chociaż serwowana głównie od święta, doskonale nadaje się do przygotowania wyrafinowanego obiadu w dzień powszedni. Kaczka - bo o niej mowa - jest świetną alternatywą dla innych mięs drobiowych. Wpierw smażona od strony naciętej skóry, a następnie zamknięta w piekarniku nabierze niezwykłej soczystości. Warto pamiętać o tym, że do smażenia kaczki nie potrzebujemy ani kropli tłuszczu.
PRZEPIS ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej