Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejW Polsce kuchnia włoska cieszy się niesłabnącą popularnością. A kuchnia włoska to oczywiście makarony! Dzisiaj Michel Moran przyrządza makaron w wegetariańskiej odsłonie. Brokuły, pomidory, cebula i cukinia. To wszystko w połączeniu z aromatycznymi ziołami tworzy wyjątkową i przepyszną kompozycję.
Makaron to jedzenie, które istnieje w kuchnie niemal od zawsze. I to w zasadzie dosłownie, bo najstarszy znaleziony makaron pochodzi z chińskiej wioski z okresu neolitu. Jego rodzaje można by wymieniać długo. Michel Moran przygotowuje swoją potrawę na bazie tego w kształcie rurek, powszechnie znanego jako penne. Dzisiaj dowiemy się, na co szczególnie powinno się zwracać uwagę: jak przygotowuje się warzywa do makaronu, a jak absolutnie nie. Mistrz kuchni daje także bardzo praktyczne wskazówki: w jaki sposób odcedzać makaron i kiedy doprawiać warzywa rozmarynem. Zapraszamy na przepyszny makaron wegetariański z ziołami już dzisiaj o 20:10 w telewizji TVN!
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej