Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPasternak to warzywo bardzo podobne do pietruszki, ale jednak inne. Ma nieco łagodniejszy smak, a przy okazji – jest trochę słodszy. Z tego względu świetnie nadaje się na różnego rodzaju kremy.
To właśnie wykorzystał Michel Moran i przyrządził przepyszny krem pasternakowy. Co do niego dodał? Jak to ma w zwyczaju, nie wybrał całkiem standardowego rozwiązania. Do zupy wrzucił podsmażone na maśle jabłka z przyprawą curry. Aromatu całości dodały oczywiście inne przyprawy: kminek, ziele angielskie, pieprz biały i sól morska. Przygotowanie nie jest wcale trudne czy skomplikowane, a efekt – znakomity. Przekonajcie się, jak mistrz dobiera składniki, by potem połączyć je w doskonałą kompozycję. Michel Moran odkrywa tajniki swojej kuchni, a przy okazji w lekki i zabawny sposób zachęca nas do gotowania!
Przepis znajdziesz TUTAJ.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej