Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejPasternak to warzywo bardzo podobne do pietruszki, ale jednak inne. Ma nieco łagodniejszy smak, a przy okazji – jest trochę słodszy. Z tego względu świetnie nadaje się na różnego rodzaju kremy.
To właśnie wykorzystał Michel Moran i przyrządził przepyszny krem pasternakowy. Co do niego dodał? Jak to ma w zwyczaju, nie wybrał całkiem standardowego rozwiązania. Do zupy wrzucił podsmażone na maśle jabłka z przyprawą curry. Aromatu całości dodały oczywiście inne przyprawy: kminek, ziele angielskie, pieprz biały i sól morska. Przygotowanie nie jest wcale trudne czy skomplikowane, a efekt – znakomity. Przekonajcie się, jak mistrz dobiera składniki, by potem połączyć je w doskonałą kompozycję. Michel Moran odkrywa tajniki swojej kuchni, a przy okazji w lekki i zabawny sposób zachęca nas do gotowania!
Przepis znajdziesz TUTAJ.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej