Aktualności

Doradca Smaku VII: Krem pasternakowy ze smażonymi jabłkami, odc. 16

Pasternak to warzywo bardzo podobne do pietruszki, ale jednak inne. Ma nieco łagodniejszy smak, a przy okazji – jest trochę słodszy. Z tego względu świetnie nadaje się na różnego rodzaju kremy.

To właśnie wykorzystał Michel Moran i przyrządził przepyszny krem pasternakowy. Co do niego dodał? Jak to ma w zwyczaju, nie wybrał całkiem standardowego rozwiązania. Do zupy wrzucił podsmażone na maśle jabłka z przyprawą curry. Aromatu całości dodały oczywiście inne przyprawy: kminek, ziele angielskie, pieprz biały i sól morska. Przygotowanie nie jest wcale trudne czy skomplikowane, a efekt – znakomity. Przekonajcie się, jak mistrz dobiera składniki, by potem połączyć je w doskonałą kompozycję. Michel Moran odkrywa tajniki swojej kuchni, a przy okazji w lekki i zabawny sposób zachęca nas do gotowania!

Przepis znajdziesz TUTAJ.

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies