Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejChociaż jagnięcina nie gości często na naszych stołach, to warto ją wprowadzić do stałego jadłospisu.
To jedno z najzdrowszych mięs dostępnych na rynku - bogate w białko oraz witaminy z grupy B. Jagnięcina jest wyjątkowo krucha i delikatna w smaku, dlatego tak wielu z nas zachwyca się nią na talerzu. Jeśli zastanawiacie się, jak idealnie przyrządzić jagnięcinę, to Michel Moran ma dla Was smaczną podpowiedź. Wbrew pozorom nie trzeba być kulinarnym ekspertem, aby ją przygotować - to mięso potrzebuje naprawdę niewiele - wystarczy pieprz oraz sól i oczywiście rozgrzana patelnia. Nie można też zapomnieć o wyrazistych dodatkach - do jagnięciny idealnie pasuje aromatyczna pasta z bakłażana oraz chrupiące ziemniaczki.
Przepis dostępny TUTAJ.
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej