Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejKuchnia to miejsce nie tylko na codzienne standardowe posiłki. W kuchni można też szaleć! A jak mówi Michel Moran, nawet warto! Dzisiaj przygotował danie złożone ze smaków z całego świata.
Polski dorsz, do tego słodkie ziemniaki i przyprawy orientalne. Wielką sztuką jest wybranie składników, które będą do siebie dobrze pasować, ale jeszcze większą – ustalenie odpowiednich proporcji. Właśnie dlatego dobrze korzystać jest z porad mistrzów i zerkać na przepisy. Dorsz to ryba morska, którą łowi się również w Bałtyku. Kto by pomyślał, że pasuje do batatów, czyli słodkich ziemniaków z Ameryki. Co ciekawe, zostały one przywiezione do Europy wraz z ziemniakami, ale z jakichś powodów nie zyskały takiej popularności i dopiero teraz słyszy się o nich coraz więcej. Najpierw podsmażone, a potem zapieczone w piekarniku będą znakomitym dodatkiem do dorsza. Uzupełnieniem potrawy jest mocny w smaku sos chrzanowy. Palce lizać!
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej