Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejKuchnia to miejsce nie tylko na codzienne standardowe posiłki. W kuchni można też szaleć! A jak mówi Michel Moran, nawet warto! Dzisiaj przygotował danie złożone ze smaków z całego świata.
Polski dorsz, do tego słodkie ziemniaki i przyprawy orientalne. Wielką sztuką jest wybranie składników, które będą do siebie dobrze pasować, ale jeszcze większą – ustalenie odpowiednich proporcji. Właśnie dlatego dobrze korzystać jest z porad mistrzów i zerkać na przepisy. Dorsz to ryba morska, którą łowi się również w Bałtyku. Kto by pomyślał, że pasuje do batatów, czyli słodkich ziemniaków z Ameryki. Co ciekawe, zostały one przywiezione do Europy wraz z ziemniakami, ale z jakichś powodów nie zyskały takiej popularności i dopiero teraz słyszy się o nich coraz więcej. Najpierw podsmażone, a potem zapieczone w piekarniku będą znakomitym dodatkiem do dorsza. Uzupełnieniem potrawy jest mocny w smaku sos chrzanowy. Palce lizać!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej