Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejKuchnia to miejsce nie tylko na codzienne standardowe posiłki. W kuchni można też szaleć! A jak mówi Michel Moran, nawet warto! Dzisiaj przygotował danie złożone ze smaków z całego świata.
Polski dorsz, do tego słodkie ziemniaki i przyprawy orientalne. Wielką sztuką jest wybranie składników, które będą do siebie dobrze pasować, ale jeszcze większą – ustalenie odpowiednich proporcji. Właśnie dlatego dobrze korzystać jest z porad mistrzów i zerkać na przepisy. Dorsz to ryba morska, którą łowi się również w Bałtyku. Kto by pomyślał, że pasuje do batatów, czyli słodkich ziemniaków z Ameryki. Co ciekawe, zostały one przywiezione do Europy wraz z ziemniakami, ale z jakichś powodów nie zyskały takiej popularności i dopiero teraz słyszy się o nich coraz więcej. Najpierw podsmażone, a potem zapieczone w piekarniku będą znakomitym dodatkiem do dorsza. Uzupełnieniem potrawy jest mocny w smaku sos chrzanowy. Palce lizać!
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej