Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejKuchnia to miejsce nie tylko na codzienne standardowe posiłki. W kuchni można też szaleć! A jak mówi Michel Moran, nawet warto! Dzisiaj przygotował danie złożone ze smaków z całego świata.
Polski dorsz, do tego słodkie ziemniaki i przyprawy orientalne. Wielką sztuką jest wybranie składników, które będą do siebie dobrze pasować, ale jeszcze większą – ustalenie odpowiednich proporcji. Właśnie dlatego dobrze korzystać jest z porad mistrzów i zerkać na przepisy. Dorsz to ryba morska, którą łowi się również w Bałtyku. Kto by pomyślał, że pasuje do batatów, czyli słodkich ziemniaków z Ameryki. Co ciekawe, zostały one przywiezione do Europy wraz z ziemniakami, ale z jakichś powodów nie zyskały takiej popularności i dopiero teraz słyszy się o nich coraz więcej. Najpierw podsmażone, a potem zapieczone w piekarniku będą znakomitym dodatkiem do dorsza. Uzupełnieniem potrawy jest mocny w smaku sos chrzanowy. Palce lizać!
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej