Sól peklowa – czym się charakteryzuje?
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcejNa polskich stołach często króluje drób i wieprzowina, rzadziej natomiast jemy inne mięsa. A warto poszukać źródła z dobrym mięsem np. z królika, które idealnie zastąpi kurczaka. To białe i lekkostrawne mięso idealnie nadawać się będzie do dietetycznego menu, dla dzieci i niemowląt.
Mięso z królika jest bardzo zdrowe, zawiera mało cholesterolu. Jest delikatne w smaku i soczyste, niektórzy mówią, że wręcz wyśmienite w smaku. Zawiera niedużo tłuszczu, dzięki czemu jest kruche. Białko z mięsa królika przyswaja się lepiej niż białko z wołowiny! A wy włączyliście do swojej diety mięso z królika? Jeśli nie mieliście okazji go przyrządzić, polecam przepis z programu "Doradca Smaku".
Przepis na danie znajdziesz TUTAJ.
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcej4 marca o godzinie 20:10 na antenie stacji TVN rusza jubileuszowy, XX sezon programu kulinarnego Doradca Smaku. Przez cały czas program jest nieodłącznie związany z marką Prymat.
czytaj więcej