Aktualności

Doradca Smaku VII: Comber z królika z owocami leśnymi, odc. 17

Na polskich stołach często króluje drób i wieprzowina, rzadziej natomiast jemy inne mięsa. A warto poszukać źródła z dobrym mięsem np. z królika, które idealnie zastąpi kurczaka. To białe i lekkostrawne mięso idealnie nadawać się będzie do dietetycznego menu, dla dzieci i niemowląt.

Mięso z królika jest bardzo zdrowe, zawiera mało cholesterolu. Jest delikatne w smaku i soczyste, niektórzy mówią, że wręcz wyśmienite w smaku. Zawiera niedużo tłuszczu, dzięki czemu jest kruche. Białko z mięsa królika przyswaja się lepiej niż białko z wołowiny! A wy włączyliście do swojej diety mięso z królika? Jeśli nie mieliście okazji go przyrządzić, polecam przepis z programu "Doradca Smaku".

Przepis na danie znajdziesz TUTAJ.

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies