Aktualności

Doradca Smaku VI: Zapiekanka z cukinią i pieczarkami, odc. 7

Czy zapiekanka musi mieć pół metra, aby się nią najeść? Jak podać tradycyjną bagietkę z ulubionymi dodatkami, żeby było nie tylko smacznie, ale też pomysłowo? Andrzej Polan ma odpowiedź na te pytania w dzisiejszym odcinku „Doradcy Smaku”.

Zapiekanka warzywna to jedno z najszybszych do przygotowania dań na ciepło. Idealna dla wegetarian, ale także jako urozmaicenie mięsnych posiłków. Zapiekankę możemy zaserwować w sposób, który będzie przypominał tartę. Czerstwą bagietkę kroimy w cienkie kromki i wykładamy nią dno tortownicy. Na wierzch dodajemy ulubione składniki i zalewamy masą śmietanowo-jajeczną.

Przepis i video z programu zobaczyć możecie tutaj. 

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies