Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejTort bezowy to deser, obok którego nie można przejść obojętnie. Sam wygląd zachęca do zjedzenia go w całości, a gdy dołożymy do tego smak, trudno nam się oprzeć.
Beza kojarzy się ze smakiem słodkiego dzieciństwa. Trzeba jednak pamiętać, że nie jest łatwo ją przygotować. Cała sztuka polega na dobrym pieczeniu, a następnie suszeniu. Andrzej Polan pokaże nam, jak najprościej przygotować ten elegancki deser. Słodycz bezy połączy z cierpkim smakiem jagód. Z kolei krem podbije aromat goździków oraz miodu. Kto z Was przyłączy się do „bezowego wyzwania”?
Przepis i video znajdziecie TUTAJ.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej