Sól peklowa – czym się charakteryzuje?
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcejKetchup to obok musztardy ulubiony dodatek do dań. Dziś w intrygującej odsłonie śliwkowej podany z aromatycznym indykiem.
Własnoręczne przygotowanie ketchupu to świetny pomysł na uszczęśliwienie domowników. Zaskoczycie ich z pewnością, gdy przygotujecie go w wersji śliwkowej z lekko ostrą nutą imbiru. Taki ketchup możecie przyrządzić w większej ilości i przechować, żeby móc cieszyć się nim zdecydowanie dłużej.
Dziś połączony ze smażonymi sznyclami z indyka będzie stanowić zgrany duet. Smacznego!
Przepis i video z programu znajdziecie tutaj.
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcej4 marca o godzinie 20:10 na antenie stacji TVN rusza jubileuszowy, XX sezon programu kulinarnego Doradca Smaku. Przez cały czas program jest nieodłącznie związany z marką Prymat.
czytaj więcej