Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejChili con carne to wbrew pozorom nie jest danie kuchni meksykańskiej, lecz jedna z ulubionych amerykańskich potraw. Doceniane za rozgrzewające właściwości i unikalną kompozycję smaków. Może być podawane na rodzinnym obiedzie z ryżem lub chrupiącą tortillą. Świetnie sprawdzi się też na spotkaniu ze znajomymi serwowane z nachosami.
Chili con carne nie może istnieć bez ostrego chili. Jeżeli obawiacie się, że danie będzie dla Was zbyt pikantne na koniec dodajcie odrobinę schłodzonej gęstej śmietany.
Przepis i video z programu znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej