Aktualności

Doradca Smaku VI: Kolorowe chili con carne, odc. 3

Chili con carne to wbrew pozorom nie jest danie kuchni meksykańskiej, lecz jedna z ulubionych amerykańskich potraw. Doceniane za rozgrzewające właściwości i unikalną kompozycję smaków. Może być podawane na rodzinnym obiedzie z ryżem lub chrupiącą tortillą. Świetnie sprawdzi się też na spotkaniu ze znajomymi serwowane z nachosami.

Chili con carne nie może istnieć bez ostrego chili. Jeżeli obawiacie się, że danie będzie dla Was zbyt pikantne na koniec dodajcie odrobinę schłodzonej gęstej śmietany.

Przepis i video z programu znajdziecie TUTAJ

Więcej aktualności

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem