Sól peklowa – czym się charakteryzuje?
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcejJak wyglądają gołąbki, które najczęściej przygotowujemy we własnych domach? Bez wątpienia są pełne pysznego, dobrze doprawionego farszu z ryżu i mielonego mięsa. Jednak tym razem Andrzej Polan postanowił przełamać klasyczną, znaną powszechnie recepturę i proponuje nam oryginalne gołąbki z... dorsza.
Tradycja tradycją, ale czasem warto pokusić się o małe zmiany, szczególnie w kwestii naszych kulinarnych przyzwyczajeń. W końcu nikt nie zabroni nam przygotować gołąbków w zupełnie nowym wydaniu. W kuchni "Doradcy Smaku" wariacja na temat tradycyjnego polskiego dania przeszła najśmielsze oczekiwania! Okazało się, że dorsz w towarzystwie odpowiednio dobranych dodatków idealnie komponuje się z... sałatą i pieczonymi winogronami!
Przepis i video z programu znajdziecie tutaj.
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcej4 marca o godzinie 20:10 na antenie stacji TVN rusza jubileuszowy, XX sezon programu kulinarnego Doradca Smaku. Przez cały czas program jest nieodłącznie związany z marką Prymat.
czytaj więcej