Aktualności

Doradca Smaku VI: Faszerowane ziemniaki z zimną pomidorową, odc. 40

Polska kuchnia ziemniakiem stoi. A dziś został nie tylko nafaszerowany, ale i podany z chłodnikiem pomidorowym. Sprawdźcie sami.

Nasz rodzimy ziemniak pojawia się najczęściej w daniach głównych, sałatkach, zupach, a nawet w kolacjach. Uwielbiamy jego smak i pewnie niejedno z nas przyznałoby się od razu, że nie wyobraża sobie polskiej kuchni bez tego wspaniałego dodatku. A że wiosna już w pełni to i młodych ziemniaków dostatek. Dlatego też warto skorzystać z sezonowych produktów i przygotować dla domowników coś pysznego. Dziś polecam faszerowane pastą rybną i zapiekane ziemniaczki. Do tego polska wariacja na temat gazpacho – czyli chłodnik pomidorowy. Zestaw dla niejednego miłośnika ziemniaczków.
Jedno jest pewne - ziemniaki należy cenić i zestawiać zawsze z doborowym towarzystwem.

Przepis i video znajdziecie TUTAJ.

 

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies