Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejAndrzej Polan uwielbia zmieniać zwykłe przepisy tak, aby powstało z nich coś wyjątkowego. Dorsz z warzywami to dla miłośników ryb klasyka, ale co powiecie na usmażenie ryby na pergaminie i dodanie do przepisu maślanki?
Rybę podamy z ziemniaczanymi rosti, czyli szwajcarskimi plackami. Wersja placków przygotowanych z surowych startych ziemniaków najczęściej przygotowywana jest w rejonie Zurychu. Andrzej Polan zmodyfikował ten przepis i zamiast smażenia upiekł placki z dodatkiem startego sera gouda. „Doradcę Smaku” oglądajcie od poniedziałku do czwartku o 20.10 w TVN.
Czy wiesz, że … Cząber dodany do placków ziemniaczanych nie tylko nadaje potrawie wyjątkowy aromat, ale też ułatwia trawienie.
Przepis i video z programu znajdziecie tutaj.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej