Aktualności

Doradca Smaku VI: Dorsz z warzywami w maślance i plackami rosti, odc. 23

Andrzej Polan uwielbia zmieniać zwykłe przepisy tak, aby powstało z nich coś wyjątkowego. Dorsz z warzywami to dla miłośników ryb klasyka, ale co powiecie na usmażenie ryby na pergaminie i dodanie do przepisu maślanki?

Rybę podamy z ziemniaczanymi rosti, czyli szwajcarskimi plackami. Wersja placków przygotowanych z surowych startych ziemniaków najczęściej przygotowywana jest w rejonie Zurychu. Andrzej Polan zmodyfikował ten przepis i zamiast smażenia upiekł placki z dodatkiem startego sera gouda.  „Doradcę Smaku” oglądajcie od poniedziałku do czwartku o 20.10 w TVN.

Czy wiesz, że … Cząber dodany do placków ziemniaczanych nie tylko nadaje potrawie wyjątkowy aromat, ale też ułatwia trawienie.

Przepis i video z programu znajdziecie tutaj.

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies