Aktualności

Doradca Smaku VI: Domowa pizza z białą kiełbasą, odc. 38

Pizza to jedno z tych dań, które dzięki dodatkom może całkowicie zmienić swój smak. Dziś udowodnimy, że siła smaku dobrej pizzy nie tylko leży w jej cieście, ale i w odpowiednim doborze składników.

Pizza Polana charakteryzuje się po pierwsze świetnym ciastem, a po drugie białą kiełbasą, pieczonym schabem wieprzowym, rodzynkami, papryczką pepperoni i dużą ilością sera – bo dobra pizza musi mieć na wierzchu ser. Czy nie brzmi to intrygująco? Przyrządzając tę oryginalną pizzę w domowym zaciszu pamiętajcie, że gwarancją jej dobrego przygotowania jest wypiekanie jej w bardzo wysokiej temperaturze – najlepiej jak będziecie mieli specjalny kamień do wypiekania pizzy. Nie zapomnijcie także o dodatku aromatycznych ziół takich jak na przykład oregano, z pewnością podbije jeszcze smak i aromat naszej domowej pizzy. Z wieprzowiną idealnie komponuje się także kminek mielony.

Przepis i video znajdziecie TUTAJ.

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies