Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejOd czasu do czasu każdy z nas ma ochotę na coś słodkiego. Jeżeli mamy pozwolić sobie na kulinarną rozpustę przygotujmy coś naprawdę wyjątkowego. Wielu z nas miało pewnie okazję spróbować ciasta z bananami. Ale jak wygląda ciasto „do góry nogami”? Zobaczcie sami!
Andrzej Polan radzi, aby słodki smak ciasta z bananami wzbogacić wyrazistym w smaku imbirem i cynamonem. Te przyprawy pasują zarówno do dań wytrawnych jak i deserów. Wystarczy szczypta, aby nadać korzennego aromatu wypiekom. Ciasto z bananami do góry nogami spełni z pewnością oczekiwania każdego łasucha.
Przepis i video z programu znajdziecie TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej