Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejBruschetta to przekąska pochodząca z Włoch. Jej podstawą jest ciepła grzanka, najczęściej podawana z oliwą, czosnkiem oraz świeżymi pomidorami z bazylią. Istnieje wiele wariacji na temat tego dania, dlatego Andrzej Polan pokusił się o przygotowanie autorskiej wersji bruschetty z awokado i sadzonym jajem przepiórczym.
Dawniej bruschetta była uważana za prostą i tanią przekąskę, którą spożywali rolnicy, dziś trudno znaleźć włoską restaurację, gdzie w menu brakuje tej aromatycznej grzanki. Sekretem wyjątkowego smaku bruschetty są dobrej jakości produkty oraz przyprawy i dodatki, których zapach sprawia, że nie chcemy się od niej oderwać.
Przepis i video z programu znajdziecie tutaj.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej