Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejTo bez wątpienia jedna z ulubionych potraw Polaków. Od wieków zajadamy się żeberkami i przyrządzamy je na setki sposobów. Chociaż ostatnio straciły na popularności na rzecz niskokalorycznych dań, to warto o nich pamiętać i od czasu do czasu pozwolić sobie na kruche żeberka w ulubionym sosie.
Od czego zacząć? Na pewno od wyboru dobrej jakości wieprzowiny w sprawdzonym wcześniej sklepie. Świeże żeberka powinny mieć jasnoróżowy kolor i niewielki przerost tłuszczu. Następnie, według własnych upodobań, dobieramy ulubione dodatki i przyprawy. To mięso rzeczywiście potrzebuje od nas czasu i zaangażowania, ale przy jedzeniu odwdzięczy się z naddatkiem, rozpływając się w ustach.
Możemy przyrządzić je na słodko, ale też na słono i pikantnie. Najczęściej żeberka komponuje się z miodem, cebulą, kiszoną kapustą czy charakterystycznymi sosami. Andrzej Polan przygotował je w wersji amerykańskiej z ketchupem i chrupiącym dodatkiem w postaci cebulowo-serowych krążków. A całość przyprawił aromatycznym kminkiem, gorczycą, solą i pieprzem.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej