Michel Moran w Dzień Dobry TVN: Grill
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejW trakcie świąt, imienin i innych uroczystości stoły w polskich domach uginają się od nadmiaru potraw. Wśród nich nie może zabraknąć jednego, bardzo ważnego akcentu, który jest uwieńczeniem spotkania w gronie najbliższych. Mowa oczywiście o serniku - to bez niego trudno nam wyobrazić sobie jakiekolwiek przyjęcie.
Jeszcze niedawno sernik należał do bardzo wymagających ciast. Mielenie i doprawianie sera, namaczanie rodzynek, a dopiero potem pieczenie - to wszystko zajmowało całe popołudnie. Mimo że cenimy klasyczne serniki, takie jak wiedeński czy krakowski, to coraz częściej przyrządzamy go w nowych, mniej pracochłonnych odsłonach. Sernik na zimno to idealne rozwiązanie, aby w krótkim czasie cieszyć się smakiem delikatnego twarogu z ulubionymi dodatkami. I wcale nie musi być pełen bakalii. Andrzej Polan postawił na marchewkę i korzenny spód, a całość doprawił aromatycznym cynamonem, imbirem i kurkumą.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejZobacz ciekawe i apetyczne propozycje sałatek na grilla. Pyszne, aromatyczne i proste w przygotowaniu! A to wszystko z wykorzystaniem sosów sałatkowych Prymat.
czytaj więcej6 kwietnia hostem kulinarnego kącika programu Dzień Dobry TVN był Michel Moran. Tematem tego odcinka były śniadania – pomysły i przepisy na smaczne, pożywne dania śniadaniowe.
czytaj więcej