Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejW trakcie świąt, imienin i innych uroczystości stoły w polskich domach uginają się od nadmiaru potraw. Wśród nich nie może zabraknąć jednego, bardzo ważnego akcentu, który jest uwieńczeniem spotkania w gronie najbliższych. Mowa oczywiście o serniku - to bez niego trudno nam wyobrazić sobie jakiekolwiek przyjęcie.
Jeszcze niedawno sernik należał do bardzo wymagających ciast. Mielenie i doprawianie sera, namaczanie rodzynek, a dopiero potem pieczenie - to wszystko zajmowało całe popołudnie. Mimo że cenimy klasyczne serniki, takie jak wiedeński czy krakowski, to coraz częściej przyrządzamy go w nowych, mniej pracochłonnych odsłonach. Sernik na zimno to idealne rozwiązanie, aby w krótkim czasie cieszyć się smakiem delikatnego twarogu z ulubionymi dodatkami. I wcale nie musi być pełen bakalii. Andrzej Polan postawił na marchewkę i korzenny spód, a całość doprawił aromatycznym cynamonem, imbirem i kurkumą.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej