Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejDelikatna i aromatyczna - taka właśnie jest ryba w wykonaniu Andrzeja Polana. Tym razem towarzyszą jej typowo polskie dodatki: świeże borowiki oraz tarty chrzan. Tak przygotowany pieczony dorsz zachwyci miłośników tradycyjnego smaku.
Chrzan tarty uchodzi za bardzo wyrazisty i ostry w smaku dodatek do dań, dlatego należy uważać, aby z nim nie przesadzić. Nie oznacza to oczywiście, aby całkiem z niego zrezygnować, w końcu z rybami komponuje się znakomicie. Niewielka ilość chrzanu w sosie śmietanowym zupełnie odmieni jego charakter. A gdy jeszcze połączy się ze smażonymi grzybami, okazuje się, że właśnie odkryliśmy nowy, niebanalny smak. Niewiele też trzeba, aby tą wyjątkowość podkreślić - odrobina przyprawy do ryb, tymianku, soli i pieprzu z pewnością wystarczy.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej