Aktualności

Doradca Smaku V: Ryba w śmietanie z chrzanem i grzybami, odc. 29

Delikatna i aromatyczna - taka właśnie jest ryba w wykonaniu Andrzeja Polana. Tym razem towarzyszą jej typowo polskie dodatki: świeże borowiki oraz tarty chrzan. Tak przygotowany pieczony dorsz zachwyci miłośników tradycyjnego smaku.

Chrzan tarty uchodzi za bardzo wyrazisty i ostry w smaku dodatek do dań, dlatego należy uważać, aby z nim nie przesadzić. Nie oznacza to oczywiście, aby całkiem z niego zrezygnować, w końcu z rybami komponuje się znakomicie. Niewielka ilość chrzanu w sosie śmietanowym zupełnie odmieni jego charakter. A gdy jeszcze połączy się ze smażonymi grzybami, okazuje się, że właśnie odkryliśmy nowy, niebanalny smak. Niewiele też trzeba, aby tą wyjątkowość podkreślić - odrobina przyprawy do ryb, tymianku, soli i pieprzu z pewnością wystarczy.

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies