Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejTakie danie można podsumować jako małe kuleczki pełne pyszności w środku! Andrzej Polan zdradza swój pomysł na pulpety, wewnątrz których znajduje się doskonała kompozycja szpinaku, sera i pomidorów. Do tego zamiast ziemniaków pojawi się chrupiąca bagietka!
Zwykle pulpety robi się jako alternatywę dla tradycyjnych kotletów mielonych. Najczęściej podawane są w towarzystwie ziemniaczków i zdrowego dodatku, a dla smaku obowiązkowo polane strużką przyrządzonego sosu. Aby go przygotować, wystarczy mieć w zasięgu ręki cebulę i pomidory, a dla wzmocnienia smaku dodać sól i pieprz. Efektem będzie aksamitny i gęsty sos pomidorowy, który wzbogacony kaparami, podkreśli smak pulpetów.
Rada: Andrzej Polan sugeruje, aby nieco inaczej podać to danie. Z chrupiącą bagietką będzie równie pysznie!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej