Aktualności

Doradca Smaku V: Pulpety ze szpinakiem, serem i pomidorami, odc. 1

Takie danie można podsumować jako małe kuleczki pełne pyszności w środku! Andrzej Polan zdradza swój pomysł na pulpety, wewnątrz których znajduje się doskonała kompozycja szpinaku, sera i pomidorów. Do tego zamiast ziemniaków pojawi się chrupiąca bagietka!

Zwykle pulpety robi się jako alternatywę dla tradycyjnych kotletów mielonych. Najczęściej podawane są w towarzystwie ziemniaczków i zdrowego dodatku, a dla smaku obowiązkowo polane strużką przyrządzonego sosu. Aby go przygotować, wystarczy mieć w zasięgu ręki cebulę i pomidory, a dla wzmocnienia smaku dodać sól i pieprz. Efektem będzie aksamitny i gęsty sos pomidorowy, który wzbogacony kaparami, podkreśli smak pulpetów.

Rada: Andrzej Polan sugeruje, aby nieco inaczej podać to danie. Z chrupiącą bagietką będzie równie pysznie!

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

 

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies