Aktualności

Doradca Smaku V: Podpłomyk drożdżowy z jeżynami i kozim serem, odc. 2

Ta zapomniana, słowiańska potrawa powróciła w kuchni Andrzeja Polana w zupełnie nowym wydaniu. Podpłomyk, czyli cienki chlebek kładziony pod płomieniem, to najstarsza znana nam forma pieczywa. Dobra wiadomość jest taka, że nawet kulinarni amatorzy bez problemu poradzą sobie z takim wypiekiem.

Do przygotowania ciasta potrzeba niewiele: woda, odrobina drożdży, mąka pszenna oraz sól. Ta prosta kompozycja stanowi podstawę dania, które w następnym etapie można zmieniać według własnych upodobań. Przygotowując podpłomyk nie można zapomnieć o ziołach – zwłaszcza o tymianku i oregano, to dzięki nim całość nabierze charakteru.

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies