Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejTatar kojarzy nam się głównie z posiekanym kawałkiem mięsa wołowego. Nie oznacza to jednak, że nie możemy odejść od klasycznej wersji tego dania, a w roli głównej przygotować warzywa lub ryby - oczywiście tylko te, które nadają się do jedzenia na surowo.
Dobrej jakości polędwica, jajko, cebula, ogórek kiszony i przyprawy – to przepis na znany nam wszystkim tatar wołowy. Andrzej Polan w programie „Doradca Smaku” postanowił odejść od oczywistych i wszechobecnych połączeń. Dlatego stworzył całkiem nową propozycję tatara z łososia w wersji… orientalnej. W tym przepisie zmieniło się wszystko: od głównego składnika, po dodatki i przyprawy. Przede wszystkim zamiast wołowiny wykorzystany został filet z łososia, drobno posiekana rybę nie połączył z cebulą i ogórkiem, ale z czerwoną papryką, pomidorem i kiełkami fasoli mung. A wymieszane ze sobą składniki zostały doprawione nie tylko pieprzem i solą, a także świeżą kolendrą i aromatycznym estragonem. Azjatycka wersja tatara na pewno podbije wasze podniebienia!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej