Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejTatar kojarzy nam się głównie z posiekanym kawałkiem mięsa wołowego. Nie oznacza to jednak, że nie możemy odejść od klasycznej wersji tego dania, a w roli głównej przygotować warzywa lub ryby - oczywiście tylko te, które nadają się do jedzenia na surowo.
Dobrej jakości polędwica, jajko, cebula, ogórek kiszony i przyprawy – to przepis na znany nam wszystkim tatar wołowy. Andrzej Polan w programie „Doradca Smaku” postanowił odejść od oczywistych i wszechobecnych połączeń. Dlatego stworzył całkiem nową propozycję tatara z łososia w wersji… orientalnej. W tym przepisie zmieniło się wszystko: od głównego składnika, po dodatki i przyprawy. Przede wszystkim zamiast wołowiny wykorzystany został filet z łososia, drobno posiekana rybę nie połączył z cebulą i ogórkiem, ale z czerwoną papryką, pomidorem i kiełkami fasoli mung. A wymieszane ze sobą składniki zostały doprawione nie tylko pieprzem i solą, a także świeżą kolendrą i aromatycznym estragonem. Azjatycka wersja tatara na pewno podbije wasze podniebienia!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej