Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejTatar kojarzy nam się głównie z posiekanym kawałkiem mięsa wołowego. Nie oznacza to jednak, że nie możemy odejść od klasycznej wersji tego dania, a w roli głównej przygotować warzywa lub ryby - oczywiście tylko te, które nadają się do jedzenia na surowo.
Dobrej jakości polędwica, jajko, cebula, ogórek kiszony i przyprawy – to przepis na znany nam wszystkim tatar wołowy. Andrzej Polan w programie „Doradca Smaku” postanowił odejść od oczywistych i wszechobecnych połączeń. Dlatego stworzył całkiem nową propozycję tatara z łososia w wersji… orientalnej. W tym przepisie zmieniło się wszystko: od głównego składnika, po dodatki i przyprawy. Przede wszystkim zamiast wołowiny wykorzystany został filet z łososia, drobno posiekana rybę nie połączył z cebulą i ogórkiem, ale z czerwoną papryką, pomidorem i kiełkami fasoli mung. A wymieszane ze sobą składniki zostały doprawione nie tylko pieprzem i solą, a także świeżą kolendrą i aromatycznym estragonem. Azjatycka wersja tatara na pewno podbije wasze podniebienia!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej