Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy możliwe jest odczarowanie piersi z kurczaka tak, aby przestały być nudne? To zadanie postawił przed sobą Andrzej Polan, który pokusił się o przygotowanie aromatycznych filetów w towarzystwie smażonego ananasa i kaszy z awokado. Według kucharza to właśnie nietypowe dodatki pozwalają przełamać monotonny smak drobiu.
Mięso z kurczaka to wyjątkowo wdzięczny produkt, który daje nam w kuchni wiele możliwości: można go smażyć, piec, wędzić, gotować i smażyć. Ponadto tworzy interesujące kompozycje smakowe z dodatkami słonymi, słodkimi, a nawet kwaśnymi. Mimo to filety z kurczaka mogły nam się po prostu "przejeść", choćby przez częstotliwość przyrządzania ich w naszych domach. Dlatego też tak istotny jest dobór dodatków! Być może odważna propozycja Andrzeja Polana to inspiracja na danie z kurczaka, której tak długo szukaliście?
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej