Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejKlasyczny dodatek do kanapek i dań głównych nieoczekiwanie zmienił swoje przeznaczenie. Okazuje się, że zielona sałata to także idealny składnik na... aksamitną zupę. W takiej wersji na pewno jej jeszcze nie próbowaliście, więc pozostaje tylko decyzja, kiedy w swoich domach przygotujecie ten przepyszny krem.
Dyniowy, brokułowy, marchewkowy czy buraczkowy - tymi kremami delektujemy się na okrągło i prawdopodobnie mogły nam się przejeść. Dlatego z pomocą w poszukiwaniu nowych połączeń smakowych przyszedł Andrzej Polan, który kreatywnie rozprawił się z sałatą masłową. Mimo że większość z nas nie kojarzy sałaty z zupą kremem, to zapewniam, że smak jest zniewalający. Całe danie jest bardzo proste w przygotowaniu, a dla podkreślenia jego aromatu wystarczy naprawdę niewiele - pieprz kolorowy, kilka liści laurowych i niezastąpione ziele angielskie.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej