Rusza loteria Prymat “Wygrywaj Smaczniej”! Poznaj zasady, nagrody i wszystkie ważne informacje
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcej 
									Nieubłaganie zbliża się jesień, a wraz z nią sezon na zupy. W ostatnim czasie ogromną popularnością cieszą się kremy – kiedyś kojarzone z jedzeniem dla dzieci, dziś podbijają świat gastronomii. Trudno już znaleźć restaurację czy bar, który w swoim menu nie serwuje pierwszego dania w postaci sycącego kremu.
Aksamitna, delikatna i pełna głębokich aromatów – taka powinna być idealna zupa krem. Jej podstawą jest oczywiście wywar z bulionu, czyli kwintesencja, gotowanych dość długo, warzyw korzeniowych. Natomiast wybór najważniejszego składnika, określającego smak zupy, to już zupełnie nasza inwencja. Trafnym zakupem będą produkty sezonowe, ponieważ wtedy będziemy mieli pewność, że to, co wrzuciliśmy do garnka jest najsmaczniejsze właśnie o tej porze roku. We wrześniu możemy delektować się pysznymi kremami z dyni, papryki czy kukurydzy. Andrzej Polan z kolei skorzystał z dojrzałych, tegorocznych jabłek i przygotował purée, łącząc je z wędzonym dorszem oraz kremem z… kwaszonego ogórka. To zupełnie nowa odsłona znanej zupy ogórkowej, którą musicie spróbować!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejZobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcej