Weź udział w konkursie TOP POLSKI SMAK!
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejKomu z Was chwile błogiego dzieciństwa kojarzą się kartoflanką? Jeśli macie ochotę na przysmaki serwowane przez babcie, to z pewnością dzięki dzisiejszemu odcinkowi przeniesiecie się wspomnieniami do beztroskich czasów młodości.
Wykonanie tej zupy jest dziecinnie łatwe! Na początek przygotujcie wywar z włoszczyzny i kości schabowych. Dodajcie ziarenka ziela angielskiego oraz kilka listków laurowych Prymat. Dzięki nim zupa będzie aromatyczna i bardzo kusząca. Aby kartoflanka miała piękny kolor i niepowtarzalny smak pokuście się o dodanie zakwasu do żuru. Dopełnieniem tej pysznej zupy będą plasterki smażonej kiełbasy i sera bundz. Tak przygotowana potrawa na pewno Wam posmakuje i przypomni smaki dzieciństwa.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcej