Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejPrzepis z tego odcinka nie tylko jest dedykowany miłośnikom wycieczek górskich. Skorzystają na nim też łasuchy, którzy lubią umilić sobie dzień słodką pysznością. Andrzej Polan przygotował karpatkę z prawdziwego zdarzenia!
Do kawy, na deser po obiedzie i podwieczorek – na kawałek pysznego ciasta zawsze jest odpowiednia pora. Ta kusząca słodycz jest pełna apetycznych smaków, można znaleźć w niej cynamon oraz imbir. Dzięki nim ciasto ma niepowtarzalny smak. Karpatka według przepisu Andrzeja Polana to deser, do którego z przyjemnością powraca się myślami. Warto przygotować ją w domu, ponieważ jest bardzo prosta w wykonaniu.
Jeśli lubicie słodkie ciasta, to koniecznie powinniście zafundować sobie chwilę przyjemności z karpatką, kawą i dobrą książką.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej