Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejWbrew pozorom inspiracją na obiad wcale nie musi być mięso. Myśląc o kolejnym posiłku warto wziąć pod uwagę kaszę, która po latach wraca do łask i obok ziemniaków, makaronu czy ryżu, staje się regularnym dodatkiem do naszych dań. Dzięki niemałej zawartości skrobi posiada wysoką wartość odżywczą i idealnie nadaje się nie tylko na uzupełnienie potrawy, ale też na wystąpienie w roli głównej.
Polacy zaczęli dbać o zdrowe odżywianie, a wraz z tym trendem zaczęli jeść kaszę. Jaglana, gryczana czy pęczak - to bez znaczenia, każda z nich jest zdrowa i posiada inne wartości. Najważniejsze, że w końcu doceniliśmy smak kaszy i z przyjemnością serwujemy ją na swoich talerzach. Oczywiście te jadalne nasiona potrzebują dobrego towarzystwa, czyli dodatków podkreślających ich niezwykłe walory. Andrzej Polan przygotował więc kaszę pęczak z grzybami leśnymi, które o tej porze roku smakują wyjątkowo. Z odrobiną serka mascarpone i startym serem dojrzewającym uzyskał kompozycję pełną aromatów. Całość doprawił cząbrem i lubczykiem, powszechnie znanym afrodyzjakiem - takiemu bukietowi smaków mało kto się oprze.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej