Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejRagout to potrawa kuchni francuskiej, którą możemy porównać do znanego nam powszechnie gulaszu. W różnych regionach Francji to danie wykonuje się z innych składników: mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu, ryb lub samych warzyw. Wszystkie elementy jednogarnkowej potrawy powinny być pokrojone w równe kawałki i duszone w sosie, doprawionym oczywiście aromatycznymi ziołami.
Wbrew pozorom ragout nie jest dla nas niczym nowym. W naszych domach od dłuższego czasu zajadamy się daniami, w których wszystkie produkty możemy wymieszać i wrzucić do jednego garnka. Taka potrawa ma wiele zalet, poza walorami smakowymi, daje nam możliwość uruchomienia naszej wyobraźni i wyboru naszych ulubionych składników. Andrzej Polan zaproponował warzywne ragout z zielonego ogórka, gruszki i szalotki, doprawiając je musztardą francuską i koperkiem. Z filetami z dorsza i chipsami z ziemniaków tak przygotowane danie tworzy spójną i smakowitą całość.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej