Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejRagout to potrawa kuchni francuskiej, którą możemy porównać do znanego nam powszechnie gulaszu. W różnych regionach Francji to danie wykonuje się z innych składników: mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu, ryb lub samych warzyw. Wszystkie elementy jednogarnkowej potrawy powinny być pokrojone w równe kawałki i duszone w sosie, doprawionym oczywiście aromatycznymi ziołami.
Wbrew pozorom ragout nie jest dla nas niczym nowym. W naszych domach od dłuższego czasu zajadamy się daniami, w których wszystkie produkty możemy wymieszać i wrzucić do jednego garnka. Taka potrawa ma wiele zalet, poza walorami smakowymi, daje nam możliwość uruchomienia naszej wyobraźni i wyboru naszych ulubionych składników. Andrzej Polan zaproponował warzywne ragout z zielonego ogórka, gruszki i szalotki, doprawiając je musztardą francuską i koperkiem. Z filetami z dorsza i chipsami z ziemniaków tak przygotowane danie tworzy spójną i smakowitą całość.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej