Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejCiasto drożdżowe kojarzy nam się przede wszystkim ze słodkimi wypiekami, które pojawiają się w naszych domach nie tylko w święta, ale też w zwyczajne dni. Przyzwyczailiśmy się piec popularnego drożdżowca z kruszonką i owocami, a nawet lukrem, przez co zapomnieliśmy, że idealnie smakuje też w wersji wytrawnej.
Tak naprawdę ciasto drożdżowe to idealna baza dla wielu potraw. Jednak to z jakimi produktami je połączymy zależy tylko od naszych preferencji smakowych i kulinarnej wyobraźni. Dla tych, którzy szukają wytrawnych inspiracji warto dodać, że drożdżowiec doskonale komponuje się z serem pleśniowym, warzywami korzennymi i różnymi rodzajami mięs. W kuchni Andrzeja Polana króluje wytrawne ciasto drożdżowe z grzybami, kurczakiem i serem mozzarella, a jego smak wzbogacają tymianek i estragon. Takiego połączenia aromatów musicie spróbować!
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej