Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejJesienią zapiekane dania to skarb! Są sycące, rozgrzewające, a w dodatku bardzo smaczne. Zapiekanki najczęściej kojarzą nam się z długą bagietką z dodatkiem żółtego sera i pieczarek, ale nic bardziej mylnego! Można je przygotować też z sezonowych warzyw, pełnoziarnistego makaronu czy kaszy i ulubionego kawałka mięsa.
Wiele kuchni świata ma swoje przepisy na zapiekane potrawy - Włosi przyrządzają lasagne, a Grecy musakę z mieloną jagnięciną. Do niedawna w polskich domach zapiekanka była bardziej kojarzona z niezdrowym fast foodem, a niżeli z szybkim, jednogarnkowym obiadem. Na szczęście trochę się u nas zmieniło i chętnie wkładamy do piekarnika to, co akurat mamy pod ręką. Andrzej Polan proponuje pysznego bakłażana z wędzonym boczkiem, kaszą i bryndzą, może skusicie się na aromatyczną zapiekankę w polskiej odsłonie?
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej