Grill pełen smaku – co dobrego wrzucić na ruszt?
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejJesienią zapiekane dania to skarb! Są sycące, rozgrzewające, a w dodatku bardzo smaczne. Zapiekanki najczęściej kojarzą nam się z długą bagietką z dodatkiem żółtego sera i pieczarek, ale nic bardziej mylnego! Można je przygotować też z sezonowych warzyw, pełnoziarnistego makaronu czy kaszy i ulubionego kawałka mięsa.
Wiele kuchni świata ma swoje przepisy na zapiekane potrawy - Włosi przyrządzają lasagne, a Grecy musakę z mieloną jagnięciną. Do niedawna w polskich domach zapiekanka była bardziej kojarzona z niezdrowym fast foodem, a niżeli z szybkim, jednogarnkowym obiadem. Na szczęście trochę się u nas zmieniło i chętnie wkładamy do piekarnika to, co akurat mamy pod ręką. Andrzej Polan proponuje pysznego bakłażana z wędzonym boczkiem, kaszą i bryndzą, może skusicie się na aromatyczną zapiekankę w polskiej odsłonie?
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej