Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejJesienią zapiekane dania to skarb! Są sycące, rozgrzewające, a w dodatku bardzo smaczne. Zapiekanki najczęściej kojarzą nam się z długą bagietką z dodatkiem żółtego sera i pieczarek, ale nic bardziej mylnego! Można je przygotować też z sezonowych warzyw, pełnoziarnistego makaronu czy kaszy i ulubionego kawałka mięsa.
Wiele kuchni świata ma swoje przepisy na zapiekane potrawy - Włosi przyrządzają lasagne, a Grecy musakę z mieloną jagnięciną. Do niedawna w polskich domach zapiekanka była bardziej kojarzona z niezdrowym fast foodem, a niżeli z szybkim, jednogarnkowym obiadem. Na szczęście trochę się u nas zmieniło i chętnie wkładamy do piekarnika to, co akurat mamy pod ręką. Andrzej Polan proponuje pysznego bakłażana z wędzonym boczkiem, kaszą i bryndzą, może skusicie się na aromatyczną zapiekankę w polskiej odsłonie?
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej