Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejWegetariański smalec z suszonymi śliwkami – autorska wersja przepisu, który w dzisiejszym 32. odcinku programu „Doradca Smaku” zaprezentował Robert Sowa.
Znamy wersję roślinnego smalcu, który robiony jest na bazie białej fasoli. W przepisie Roberta Sowy jest: ciecierzyca, mnóstwo prażonych nasion i pestek, suszone owoce oraz przyprawy podkreślające smak dania, czyli lubczyk i wędzona papryka. Przepis na ten wegetariański smalec jest tutaj.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej