Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejKalafior – znany i lubiany, często towarzyszy daniom głównym jako dodatek. W dzisiejszym 16. odcinku chef Robert Sowa proponuje przyrządzenie go jako danie główne jako stek.
Ugotowany kalafior może być daniem głównym! Wystarczy podać go z sycącą potrawką z pomidorów z dodatkiem kiełbasy podsuszanej i kaparów. Nie wolno zapomnieć o przyprawach: tymianku, bazylii, liściach laurowych i kolorowym pieprzu. Szczegóły, jak przyrządzić to danie, znajdują się tutaj.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej