Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejChrupiące boczniaki z grillowanym serem halloumi w towarzystwie aromatycznej sałatki ziołowej z oliwkami, bakaliami i szynką.
Chef Robert Sowa proponuje przyrządzenie boczniaków z grillowanym serem halloumi, boczkiem wędzonym i z odrobiną konfitury figowej. W sałatce jest dużo składników, ale przygotowuje się ją bardzo szybko i jest pełna smaków i kolorów, dlatego warto ją wypróbować. Sos do sałatki jest zrobiony na bazie oliwy i musztardy francuskiej – więcej szczegółów w przepisie.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej