Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejDzisiaj propozycja na przyrządzenie szlachetnego i pysznego mięsa jakim jest polędwica wołowa. Zazwyczaj towarzyszy jej sos bearneński lub pieprzowy… A jak przygotował ją Robert Sowa?
Najpierw polędwica została zamarynowana w pikantnej musztardzie rosyjskiej, tymianku, pieprzu kolorowym, czosnku, a potem upieczona. Zamiast sosu chef Robert Sowa przyrządził mus z suszonych pomidorów, marynowanego czosnku, kaparów i orzeszków piniowych. Dla zaostrzenia smaku całego dania, dodał chrzan jabłkowy. Przepis i instrukcja przyrządzenia tego dania jest tutaj.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej