Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejJak jeszcze można przyrządzić, popularną na polskich stołach, polędwiczkę wieprzową? Sprawdźcie poniższy przepis, który przygotował chef kuchni Robert Sowa.
Polędwica wieprzowa, zamarynowana w miodzie i zapieczona pod aromatyczną skorupką z orzechów, grzybów i cebulki, podana na soczewicy z pomidorami doprawionej pachnącym cząbrem, to wersja na obiad lub kolację. Przepis na to danie znajduje się tutaj.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej