Aktualności

Doradca Smaku IX: Placki ziemniaczane z wędzonym pstrągiem, odc. 10

Tym razem kulinarna inspiracja z Mazur – placki ziemniaczane w towarzystwie świeżo wędzonego pstrąga, twarożku ze szczypiorkiem i czarnego kawioru.

Chef Robert Sowa przygotował ciekawą wersję tradycyjnych placków ziemniaczanych – zamiast mąki użył otrąb pszennych i płatków owsianych. Dzięki temu placki są lżejsze i bardziej kruche. Dodatek twarożku ze szczypiorkiem, wędzonej, delikatnej ryby i czarnego kawioru niezwykle uszlachetnia to danie. Dziesiąty odcinek Doradcy Smaku, w którym możecie obejrzeć przepis, znajduje się tutaj.

Więcej aktualności

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem