Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejTym razem kulinarna inspiracja z Mazur – placki ziemniaczane w towarzystwie świeżo wędzonego pstrąga, twarożku ze szczypiorkiem i czarnego kawioru.
Chef Robert Sowa przygotował ciekawą wersję tradycyjnych placków ziemniaczanych – zamiast mąki użył otrąb pszennych i płatków owsianych. Dzięki temu placki są lżejsze i bardziej kruche. Dodatek twarożku ze szczypiorkiem, wędzonej, delikatnej ryby i czarnego kawioru niezwykle uszlachetnia to danie. Dziesiąty odcinek Doradcy Smaku, w którym możecie obejrzeć przepis, znajduje się tutaj.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej