Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejTym razem kulinarna inspiracja z Mazur – placki ziemniaczane w towarzystwie świeżo wędzonego pstrąga, twarożku ze szczypiorkiem i czarnego kawioru.
Chef Robert Sowa przygotował ciekawą wersję tradycyjnych placków ziemniaczanych – zamiast mąki użył otrąb pszennych i płatków owsianych. Dzięki temu placki są lżejsze i bardziej kruche. Dodatek twarożku ze szczypiorkiem, wędzonej, delikatnej ryby i czarnego kawioru niezwykle uszlachetnia to danie. Dziesiąty odcinek Doradcy Smaku, w którym możecie obejrzeć przepis, znajduje się tutaj.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej