Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejTo łatwe w przygotowaniu danie inspirowane jest smakami kuchni teksańsko-meksykańskiej (tex-mex). Charakterystyczne dla tej kuchni jest wykorzystanie produktów takich jak fasola, pomidory czy kolendra.
Robert Sowa w kolejnym odcinku "Doradcy Smaku" zdradza przepis na popularne w Polsce pałki z kurczaka. W takim egzotycznym wydaniu mogą naprawdę zaskoczyć smakiem! Już kilka odpowiednich składników nas może przenieść w kulinarną podróż na drugi koniec świata. Wystarczy nie zapomnieć o chili, kolendrze, pomidorach, kwaśnej śmietanie i oczywiście białej lub czerwonej fasoli. Smacznego!
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej