Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejPanko to zdrowsza alternatywa dla bułki tartej. Jest przygotowana z dość dużych płatków chleba, co sprawia, że kotlety z dodatkiem panko są niezwykle chrupiące, a przy tym dietetyczne!
Panko, podobnie jak klasyczną bułkę tartą, można wykorzystać do panierowania mięs, owoców morza, warzyw, ryb czy serów. Idealnie sprawdza się do smażenia na głębokim tłuszczu, a produkty przygotowane w tej panierce są chrupiące i mniej kaloryczne.
Robert Sowa w programie "Doradca Smaku" przygotował indyka w azjatyckiej panierce panko oraz pyszną włoską sałatkę. To danie główne jest idealne dla osób, które poszukują pomysłów na potrawy z mięsem z indyka.
Przepis na to danie znajdziecie TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej