Aktualności

Doradca Smaku IX: Indyk panko z sałatką włoską, odc. 5

Panko to zdrowsza alternatywa dla bułki tartej. Jest przygotowana z dość dużych płatków chleba, co sprawia, że kotlety z dodatkiem panko są niezwykle chrupiące, a przy tym dietetyczne! 

Panko, podobnie jak klasyczną bułkę tartą, można wykorzystać do panierowania mięs, owoców morza, warzyw, ryb czy serów. Idealnie sprawdza się do smażenia na głębokim tłuszczu, a produkty przygotowane w tej panierce są chrupiące i mniej kaloryczne.

Robert Sowa w programie "Doradca Smaku" przygotował indyka w azjatyckiej panierce panko oraz pyszną włoską sałatkę. To danie główne jest idealne dla osób, które poszukują pomysłów na potrawy z mięsem z indyka.

Przepis na to danie znajdziecie TUTAJ.

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies