Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejGrillowany ser kozi podawany na grzankach z brioszki z figą i konfiturą z gorzkiej pomarańczy. Takie klasyczne danie przygotował w 17. odcinku Doradcy Smaku chef Robert Sowa.
Ser kozi dobrze się łączy ze słodkimi smakami – karmelizowaną figą i konfiturą z gorzkiej pomarańczy. Jednak aby przełamać tę kompozycję, chef Robert Sowa proponuje podać ser w towarzystwie sałatki ze świeżych kiełków słodkiego groszku, marynowanych buraczków i słonych orzeszków ziemnych. Przepis na te pyszności jest tutaj.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej