Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejKuchnia polska obfituje w wiele tradycyjnych przepisów - znowu wraca również moda na podroby. Andrzej Polan proponuje przepis na zupę z żołądków, ale inaczej - żołądki najczęściej podaje się z chlebem, nasz Doradca Smaku rekomenduje zupę... podaną z puree ziemniaczanym! Czy też uważacie, że takie połączenie pasuje do podrobów?
Żołądki przyprawiamy nierozerwalnym połączeniem przypraw - liścia laurowego i ziela angielskiego. Te dwie przyprawy występują zawsze razem - jak dodajemy liść laurowy, dodajemy również ziele angielskie - i na odwrót. Dodatkowo smak zupy wzmocnimy smakiem gałki muszkatołowej i imbiru. Na koniec gotowania nad wywarem delikatnie rozcieramy majeranek, dzięki czemu aromat przyprawy jeszcze bardziej wzmocni smak zupy.
Gotową zupę przed podaniem przelewamy do osobnych dzbanków. Dopiero przed samym posiłkiem wylewamy wywar na puree z mięsem. Tak przygotowana zupa z odpowiednio dobranymi przyprawami to idealnie rozgrzewająca potrawa na chłodny marcowy dzień.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej